Фото УНІАН

Двоє військових, загиблих внаслідок потужного вибуху в Маріуполі, який стався у неділю вранці біля східного блокпосту міста, фактично врятували своїх колег, бо зупинили автівку далеко від блокпоста, йдеться в сюжеті ТСН. 19:30. 

Бійці примусили підозрілий легковик загальмувати за кількасот метрів і самі до нього підійшли. Рух автомобіля контролювався за допомогою безпілотного літака, а приведення в дію вибухового пристрою здійснювалося дистанційним способом. 

Читайте такожСБУ встановила організаторів вибуху на блокпосту в Маріуполі

За планом терористів, водій мав загинути на місці, але він вижив. Слідчим він уже розповів, що його примусили перегнати автівку до українського блокпосту, нібито для того, щоб передати її одному з нацгвардійців. Переконує, що про бомбу він не знав, але камікадзе мимоволі добре знає та розповідає про ватажків бойовиків, які послали його на смерть. 

Бійці Національної гвардії з теплотою згадують своїх загиблих побратимів. У 31-річного солдата Руснака залишилися сиротами двоє малих дітей, хлопчик та дівчинка, яких чоловік виховував сам. 

У майора Хітріка залишилися сиротами троє дітей, а рідний брат теж служить у зоні АТО. 

Читайте такожОпубліковано відео потужного вибуху на блокпосту в Маріуполі

Бійці на блокпосту припускають, що цим терактом їх хотіли залякати, але наші воїни переконують - зрозуміли, що сам ворог їх боїться, тому не відважується йти в бій, а влаштовує підлі теракти.

Раніше повідомлялося, що від обстрілу терористів постраждали двоє мирних мешканців поблизу Маріуполя.