В Донецкой области создадут штаб по обеспечению продуктами / Фото УНИАН

Як повідомили в прес-службі Донецької обласної держадміністрації, цей штаб очолить перший заступник голови обласної держадміністрації Олександр Кравцов.

Читайте такожНімецька гуманітарка дозволить поселити 4 тис. біженців із зони АТО - Гройсман

Олександр Кіхтенко підкреслив, що перша задача обласної влади - "забезпечити гуманітарною допомогою людей, які живуть на передовій", особливо важливо доставляти її туди, де одна половина населеного пункту контролюється владою, а друга - так званою "Донецькою народною республікою". Подібна ситуація склалася в місті Єнакієве, де основна частина міста зайнята бойовиками, а території, які входять до складу міської ради, такі як Вуглегірськ, Булавинське та Ольховатское знаходяться під контролем України.

Відео дня

"Люди повинні розуміти, що вони не кинуті напризволяще, що українська влада і українська армія про них піклуються, допомагають їм", - сказав голова облдержадміністрації.

Він зазначив, що гуманітарні вантажі у вигляді продуктів першої необхідності облдержадміністрація спільно з військовими регулярно доставляє в найбільш проблемні міста, що знаходяться на лінії фронту.