У соцмережах СБУ заблоковала 8 антиукраїнських спільнот / фото УНІАН

Співробітники Служби безпеки України напередодні травневих свят заблокували у соціальних мережах вісім антиукраїнських спільнот, які розповсюджували заклики до участі у провокаційних фейкових акціях в інтересах країни-агресора.

Читайте такожДень Перемоги 9 травня: як відзначається, історія і традиції свята в Україні та світі

Як повідомили у прес-центрі Служби безпеки України, оперативники спецслужби виявили двох жителів Київської та Сумської областей, які адміністрували антиукраїнські спільноти у соціальній мережі «ВКонтакте». «Зловмисники отримали вказівку від російських спецслужб організувати підбір бажаючих за гроші взяти участь у так званому «Марші Безсмертного полку» у різних містах країни», - йдеться у повідомленні.

Також, за інформацією СБУ, напередодні 9-го травня значно активізувалася пропагандистська діяльність представників так званого «Міністерства інформації ДНР». Його працівники розсилають «методички» власникам антиукраїнських спільнот у соцмережах для проведення масової агітації в інтересах Кремля та терористичних організацій «Д/ЛНР».

«У рамках реалізації комплексу заходів із протидії російській інформаційній агресії напередодні травневих свят співробітники СБУ заблокували у соцмережах вісім антиукраїнських спільнот, які розповсюджували заклики до участі у провокаційних фейкових акціях в інтересах країни-агресора», - поінформували у СБУ.