REUTERS

В районі Авдіївки і Опитного українська артилерія завдала ряд превентивних ударів по кордонам зосередження російсько-терористичних військ, які готувалися до атаки.

Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

"Під удари потрапили терористичні групи "ДНР" і тільки що прибулі в якості «поповнення» підрозділи російських військовослужбовців. Трупи і поранених були евакуйовані противником в центр Донецька через Куйбишевський район міста", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВ Антрациті бойовики "ЛНР" вбили ватажка місцевих "козаків" і намагаються захопити владу - ЗМІ

Тимчук зазначив, що в Донецьк прибуло близько 60 російських «казаків» з півдня Луганської області. «Козаки» заявили, що готові брати участь в «підтриманні порядку» в місті, проте відмовляються йти «на передову». У зв'язку з цим виник конфлікт між «казаками» та керівництвом «ДНР».

Прибула в район Горлівки кілька днів тому тактична група російсько-терористичних військ вступила у вогневий контакт з українськими військами в районі Вуглегірська. Після того, як супротивником було відкрито мінометний вогонь, артилерія українських військ завдала удару. Тактична група противника припинила обстріл і відійшла углиб своїх позицій.