У МЗС повідомили, що наразі у Македонії перебувають дочка та дружина загиблого / фото УНІАН

Тіло загиблого внаслідок нещасного випадку у Македонії українського парапланериста доставлять на Батьківщину 22 серпня.

Про це у коментарі УНІАН повідомив директор Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев.

Він зазначив, що 17 серпня український спортсмен разом з іншими парапланеристами з України здійснювали політ в районі македонського міста Крушево. Всього до групи українців входило близько 20 осіб. «В цей самий час у згаданій місцевості проходили змагання з парапланеризму British Open, які зібрали значну кількість учасників», - додав дипломат.

Відео дня

У цьому зв'язку Погорельцев зазначив, що «внаслідок подвійного зіткнення у небі громадянина України з громадянином Великої Британії обидва учасники інциденту загинули».

«Громадянину України вдалося відкрити резервний парашут, однак бригада медиків, що прибула на місце приземлення, констатувала смерть українця. Причина смерті - розрив аорти», - повідомив дипломат.

Читайте такожУ Таїланді дружина зняла смертельне падіння чоловіка з 30-метрової висоти (відео)

Також він сказав, що у Македонії перебувають родичі загиблого - дочка та дружина, які опікуються питаннями доставки тіла загиблого на Батьківщину.

Погорельцев додав, що за фактом загибелі парапланеристів прокуратурою міста Прілеп порушено кримінальну справу.

У суботу, 18 серпня, тимчасово повірений у справах України в Республіці Македонія був присутнім під час допиту прокурором міста Прілеп родичів загиблого українця.

«Рідні загиблого відмовляються від будь-яких претензій у зв'язку з трагічним інцидентом. Тіло загиблого планується відправити до України авіатранспортом, орієнтовно, в середу, 22 серпня. Співробітниками Посольства оформлено відповідні документи, надано сприяння у репатріації тіла», - повідомив Погорельцев.

Як повідомляв УНІАН, 17 серпня у Македонії, перед фінальним змаганням British Open в місті Крушево, внаслідок зіткнення у повітрі загинули парапланеристи з України та Великої Британії.

За даними британського видання The Guardian, українець і британець двічі зіткнулися у повітрі. Після зіткнення українець відкрив резервний парашут та приземлився на дерево. Він був уже мертвий, коли рятівники прибули на місце події. За даними місцевої поліції, британець помер у лікарні.

Британський парапланерист був відомим інструктором та мав десятки років досвіду польотів під час змагань.