УНІАН

Як повідомили УНІАН у Відділі з питань взаємодії із ЗМІ Адміністрації Державної прикордонної служби України, позаминулої доби їхня кількість на усіх пунктах контролю в сумі перевищувала тисячу вантажівок. 18 грудня скупчення вантажного транспорту, який прямує із материкової частини України, збільшилося ще. У пунктах контролю «Каланчак», «Чаплинка», «Чонгар» накопичення вантажівок сягнуло понад 400 одиниць у кожному з пунктів.

Основною причиною цих черг є те, що нібито з 1 січня 2015 року російська сторона планує запровадження декларування усіх без винятку товарів, які прямують з материкової України. Також скупчення автотранспорту традиційно відбувається перед новорічними святами.

Читайте такожБлизько тисячі машин застрягли на Керченській переправі

Відео дня

Державна прикордонна служба України робить усе можливе, щоб розвантажити цей напрямок. Наразі на усіх пунктах контролю збільшено кількість прикордонних нарядів, а там, де це можливо, створюються додаткові робочі місця для оформлення автотранспорту.

За даними прикордонників, ускладнення руху спричиняє й повільне оформлення транспортних засобів російською стороною, яка прискіпливо оглядає вміст автомобілів. В середньому на огляд та оформлення документів однієї вантажівки росіяни витрачають не менше однієї години.

Вантажівки ж, які прямують з Криму, співробітники Держприкордослужби України та працівники митниці оформляють ритмічно та без затримки, тому черги на материкову частину України взагалі відсутні.