арест / 5 канал


Про це УНІАН повідомив прес-центр СБУ.

Встановлено, що члени групи підтримували тісні контакти з очільниками місцевих осередків Комуністичної партії, які втекли на територію, контрольовану бойовиками, й обійняли керівні посади у самопроголошених так званих «органах влади».

Залишена у Дніпропетровській області для підпільної роботи глибоко законспірована диверсійна група за завданням своїх кураторів-комуністів готувала низку резонансних злочинів для дестабілізації ситуації в регіоні. Зловмисники планували підриви та підпали банківських установ, захоплення зброї на військових об’єктах, вчинення вибухів у людних місцях. У результаті спецоперації правоохоронці затримали трьох членів диверсійної групи у м. Новомосковськ Дніпропетровської області.

Відео дня

Читайте такожСБУ обезвредила диверсантов «1-й славянской бригады»

Під час обшуків у помешканнях затриманих вилучено 400 грамів тротилу, 24 саморобні вибухові пристрої, гранати, електродетонатори. Крім того правоохоронцями було виявлено щойно отриману зловмисниками від спільників з Донецької області посилку з 4 тис. 200 стікерами із зображенням прапору так званої «Новороссии». 

Слідчими УСБУ в Дніпропетровській області відкрито кримінальне провадження за ст.ст.14, ст. 263, 258-3 Кримінального кодексу України. Триває слідство.