У Криму бракує питної води / фото pixabay.com

В анексованому Росією Криму населенню не вистачає питної води, заявив віце-прем'єр" захопленого півострова Юрій Гоцанюк.

"В умовах припинення подачі дніпровської води по Північно-Кримському каналу водопостачання міст і сільських населених пунктів Криму здійснюється з місцевих джерел. Всі підземні води Криму використовуються в системі централізованого питного водопостачання без попереднього очищення", – підкреслив він, повідомляє "Крим.Реалії".

Гоцанюк зазначив необхідність визначення найбільш проблемних пунктів, населення яких користується неякісною питною водою і уточнив, що 88% жителів півострова, які користуються послугами централізованого питного водопостачання.

Відео дня

Читайте також"Росія силою відрізала Крим від постачання води": Клімкін відповів на заяву "Опоблоку"

Нагадаємо, раніше Павло Клімкін заявив про те, що Україна не збирається підписувати ніяких контрактів на постачання води аннексированный Крим - навіть після екологічної катастрофи в Армянську.

Раніше заступник голови МинВОТ Юрій Гримчак заявив, що Україна може відновити постачання води в Крим у разі, якщо Росія визнає окупації півострова.

У свою чергу представник президента України Петра Порошенка Бабін Борис заявив, що влада країни не допустить відновлення постачання води в анексований Крим "за будь-яку ціну".

При цьому в МЗС РФ заявили про те, що припинення подачі води в анексований Росією Крим можна порівняти з "актом тероризму".