REUTERS

Як йдеться у повідомленні прес-служби Москаля, Трьохізбенка - один із трьох населених пунктів Луганської області, які обстрілюють майже щодня - з артилерії, мінометів, "Градів", танків і стрілецької зброї.

Під час огляду чиновниками пошкодженого житла почався новий обстріл з "Градів" - очевидно, козаки помітили, що до села заїхали кілька автомобілів з військовим супроводом, і вирішили обстріляти їх. Кілька снарядів вибухнули за 300-400 метрів від автомобілів Москаля і Матіос, але в результаті обстрілу ніхто не постраждав.

Згідно з повідомленням прес-служби, минулої суботи бойовики випустили кілька залпів з "Градів" по сільській школі. Приміщення, що побудоване ще за радянських часів і розраховане на 1200 учнів, серйозно пошкоджене - більшість вікон вибиті вибухами, зруйновані стіни, фасад. Один із снарядів влучив у дах, але не вибухнув, інший пробив перекриття і вибухнув у коридорі. Будівля школи непридатна для навчання і потребує реконструкції.

Відео дня

Читайте такожСБУ знешкодила розвідгрупу бойовиків на ЛуганщиніУ неділю, напередодні Хрещення, бойовики обстріляли православну церкву. Снаряд із "Граду" пошкодив стіну, осколками пробиті металеві двері, вилетіла частина вікон.

"Церква розташована у самому центрі села, поблизу немає опорних пунктів українських силовиків, тому влучити в неї можна тільки цілеспрямовано", - зазначив Москаль.

За останні дві доби у селі снарядами пошкоджені і зруйновані понад десять будівель. Обійшлося без поранених і загиблих, оскільки більшість селян давно виїхали з Трьохізбенки.