На херсонських маршрутках з’явились папірці з тарифом "8 гривень" / фото УНІАН

У Херсоні через самовільне підвищення приватними перевізниками вартості проїзду у маршрутках утворився транспортний колапс.

Як повідомляють місцеві мешканці у соцмережах, маршрутники самовільно підвищили ціни до 8 гривень, хоча міська влада встановила тариф 6 гривень, передає ТСН.

Зазначимо, раніше вартість проїзду становила 4 гривні, після цього перевізники, прикриваючись зростанням цін на паливо та запчастини, підняли тариф до 6 гривень. Таке рішення підтримав Виконавчий комітет міськради. У відповідь на це депутат міськради Дмитро Ільченко подав позов до суду, який скасував рішення виконкому про підвищення вартості проїзду до завершення розгляду справи.

Відео дня

Читайте такожУ Тернополі приватні перевізники після дводенного саботажу завтра знову виїдуть на маршрути

Натомість на маршрутках з’явились папірці з тарифом "8 гривень", якщо люди відмовляються платити стільки, їх висаджують. Також місцеві мешканці скаржаться, що інколи водії навіть не дають решти з 10 гривень.

Окрім цього херсонці запевняють, що самих маршрутних автобусів вийшло на вулиці менше, ніж зазвичай. Через страйк маршрутників пасажири штурмують тролейбуси, які не можуть впоратися з такою кількістю охочих.

Своєю чергою чимало автовласників влаштували флешмоб "Підвези херсонця" і допомагають людям дістатися на роботу чи навчання, водночас багато хто змушений йти пішки.

Обурені містяни вимагають знизити вартість проїзду та погрожують розпочати акції протесту.