Спочатку активісти планували провести акцію «Марш за мир. Проти насильства» / фото Влад Докшин, "Нова газета"

У Москві на Луб'янській площі (біля будівлі ФСБ) затримали 12 учасників акції проти війни з Україною і свавілля російських силовиків.

Про це повідомляє ОВС-Інфо з посиланням на затриманих.

Читайте такожПравозахисники зібрали дані 102 цивільних і 13 військовослужбовців, яких утримують бойовики на Донбасі

Відео дня

Один з затриманих Дмитро Іванов розповів іншим затриманим, що в автозаку йому погрожували побиттям з електрошокером:

«Били мене по потилиці і вперед (по обличчю – ОВС-Інфо) телефоном, але не сильно, слідів не залишилося. Потім туди прийшов поліцейський у масці з електрошоком. Він ходив, включав електрошокер поруч зі мною. Вони багато матюкалися, говорили: „Ми тебе зараз будемо пи***ти, ти взагалі дов***об“. Вони роздягнули мене до пояса. Говорили, що мене звільнять з універу, що моїх батьків звільнять з роботи. Близько півгодини, може, навіть 40 хвилин, допитувалися у мене пароль від телефону. Я їм не сказав. В результаті один з них просто взяв, зігнув його (навпіл — ОВС-Інфо) і зламав його. І залишив собі», – розповів затриманий.

фото Влад Докшин, "Нова газета"

Зазначається, що серед затриманих також є один неповнолітній. Його мати не впускали у відділення поліції, але в результаті їй вдалося забрати сина.

Спочатку активісти планували провести акцію «Марш за мир. Проти насильства». Однак одного з організаторів заходу, правозахисника Лева Пономарьова, заарештували. Спочатку суд призначив йому 25 діб арешту, пізніше покарання пом'якшили до 16 діб.

За даними російських ЗМІ, на акцію прийшло близько півсотні активістів.