Порошенко заявив, що оголошуватиме мобілізацію лише у разі відкритої масштабної наземної агресії РФ / фото УНІАН

Президент Петро Порошенко заявив, що призовники строкової служби можуть взяти участь в операції Об’єднаних сил на Донбасі лише на добровільній основі, підписавши контракт із ЗСУ та пройшовши відповідне навчання і бойове злагодження.

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент сказав під час зустрічі з професорсько-викладацьким складом та студентами Тернопільської області.

«Станом на зараз у нас призовники строкової служби не спрямовуються в зону проведення операції Об’єднаних сил, вони займаються виключно бойовою підготовкою, бойовим навчанням», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожПорошенко розповів, коли оголошуватиме мобілізацію

«Але, якщо хтось з них висловить бажання підписати контракт, пройде відповідне навчання та відповідне бойове злагодження – лише в цьому випадку добровільно він може взяти участь, якщо бажає, в операції Об’єднаних сил», - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки з 26 листопада на 30 діб запроваджено воєнний стан у 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також уздовж узбережжя Чорного та Азовського морів.