Зайцева і Дронов залишаться під вартою до 16 лютого / фото NewsRoom

На черговому засіданні у справі про ДТП на Сумській у Харкові Київський райсуд озвучив результати додаткової судово-медичної експертизи й на 60 діб продовжив термін утримання під вартою обвинувачуваних.

Обвинувачені Олена Зайцева та Геннадій Дронов залишаться під вартою до 16 лютого, повідомляє "Медіапорт".

Продовжити запобіжний захід обвинуваченим просили прокурори. Захисники Дронова та Зайцевої заперечували — просили застосувати до обвинувачених більш м'який запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою.

Відео дня

Дронов просив відпустити його під домашній арешт з електронним браслетом.

"Я не збираюся нікуди йти, тікати, ховатися, тим більше, я сам прийшов на перший суд, готовий здати паспорт, права, закордонний паспорт...", — сказав обвинувачений судді.

Зайцева підтримала свого захисника Юлію Козир. Спростовуючи ризики, зазначені в клопотанні звинувачення, вона говорила про проблеми зі здоров'ям своєї підзахисної.

Читайте такожКривава ДТП у Харкові: Зайцевій призначили додаткову експертизу

"У матеріалах справи є медична документація, яка досліджувалася судом, оголошувалися всі діагнози, які є у Зайцевої наразі, від чого вона страждає протягом тривалого періоду, протягом 10 років. Ця обставина підтверджує відсутність можливості у цієї особи переховуватися від слідства... Фізично їй дуже складно зникнути, кудись виїхати", — сказала Козир.

Потерпілий Ігор Берченко сказав, що в суді вже озвучувалися дані про стан Зайцевої. "Стан прекрасний, в іншому — підтримую прокуратуру", — сказав Берченко.

Позицію обвинувачення підтримала представник потерпілих Лариса Матвєєва: "У нас на прикладі пані Федірко, яка є свідком у цій справі, вже доведено, що вона, не маючи підстав, щоб втекти  від суду, може це робити досить добре".

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова відбулося зіткнення «Лексуса» 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. На місці загинули п'ять людей, ще одна людина померла від травм у лікарні.

Суд взяв під варту Дронова та Зайцеву на час проведення розслідування у справі. Перші аналізи показали наявність в організмі Зайцевої опіатів. Пізніше лікар-нарколог Олена Федірко, яка першою проводила огляд Зайцевої після аварії, зникла.