Місто прийняло рішення закрити роботу ярмарку \ ГО “Варта1”

У Львові закриють Різдвяний ярмарок, де сьогодні стався вибух і постраждали четверо людей.

Читайте такожНа різдвяному ярмарку у Львові стався вибух, є постраждалі (відео)

Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради, таке рішення було ухвалено під час оперативної наради керівництва міста.

Відео дня

«Місто прийняло рішення закрити роботу ярмарку до результатів розслідування і рішення міської комісії з техніки безпеки і надзвичайних ситуацій…Засідання міської комісії з питань техніки безпеки і надзвичайних ситуацій щодо цієї ситуації відбудеться сьогодні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок вибуху газового балона в одному з дерев’яних будиночів чотирьох людей госпіталізували у 8-му міську клінічну лікарню Львова, двоє із них перебувають в реанімації, і двоє - в опіковому відділенні.

За словами начальника міського управління охорони здоров’я Володимира Зуба, усім постраждалим надається вся необхідна медична допомога.

«Госпіталізовано чотирьох осіб. У всіх - опіки обличчя, шиї, верхньої частини тулуба і верхніх кінцівок. Площа і глибина опіків зараз уточнюються. Медикаментами ми забезпечені», - зазначив медик.

Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що «існує категорична заборона використовувати в різдвяних хатинках будь-які балони».

Відтак, сьогодні в мерії терміново зберуть міську комісію, де буде вирішено подальше функціонування Різдвяного ярмарку у Львові.

«Ніхто не знімає відповідальності з організаторів, тому що вони організатори, вони взяли на себе зобов’язання, що має бути безпека. Те, що відбулася така надзвичайна ситуація, в цьому є їхній недогляд. Елементарне порушення техніки безпеки призвело до такої біди. І головне, що всіх попереджали: категорично заборонено використовувати будь-які балони. Всі це знали, але хотіли більше заробити. От і заробили», - наголосив мер.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 22 грудня, на проспекті Свободи на території Різдвяного ярмарку о 13.22 стався вибух в одному з дерев’яних будиночків. Потім пожежа перекинулася на два сусідні торговельні павільйони. Осколкове поранення та опіки дістали четверо осіб.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.270 Кримінального кодексу ("порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки"), що передбачає покарання – до трьох років обмеження волі.