Жодної події не змогли назвати 12% опитаних / УНІАН

Українці вважають головними подіями року Об’єднавчий собор українських православних церков та утворення єдиної помісної Православної церкви України, запровадження воєнного стану в 10 областях України та акт агресії РФ в районі Керченської протоки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать презентовані на прес-конференції в Києві результати опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова.

«Головною політичною подією 2018 року в Україні, беззаперечно, було визнано об’єднання українських православних церков, надання томосу (очікується, що томос про автокефалію буде наданий 6 січня у Стамбулі – УНІАН). Це зазначили 24% громадян», - йдеться в результатах опитування.

Відео дня

Читайте такожМайже 70% опитаних пишаються статусом громадянина України

Згідно з його даними, також респонденти відзначили введення військового стану (17%), акт агресії Росії в районі Керченської протоки (9%) та продовження війни на Донбасі (7%).

Жодної події не змогли назвати 12% опитаних (минулого року – 25%).

*** Загальнонаціональне дослідження було проведено фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.