У Києві відкрили сучасну бібліотеку / фото gloss.ua

У Подільському районі на вул. Межигірській, 25 відкрили першу в Києві бібліотеку нового покоління у рамках проекту Bibliohub.

Про це повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації.

Читайте такожУ Гарварді зберігаються українські першодруки Нового завіту, Острозької Біблії

Відео дня

Зазначається, що за рік із звичайної бібліотеки у класичному її розумінні створено сучасний функціональний простір, де відбуватимуться освітні і розважальні заходи, де паралельно з культурними традиціями діти зможуть навчатися та дізнаватися про інноваційні технології і розкривати свій творчий потенціал.

«У бібліотеці є 3D-принтер, інтерактивна дошка, потужний проектор, комп’ютери, у тому числі, і для людей із додатковими потребами та киян поважного віку. І якщо раніше ми мали тут близько 3 тисяч відвідувачів щороку, то зараз, впевнений, кількість візитерів збільшиться як мінімум удвічі», – сказав на відкритті заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За йог словами, бібліотека стала доступним і зручним місцем для читання книг, спільнотою людей і організацій, об’єднаних однією метою – популяризувати читання, науку й зацікавленість у знаннях.

На осучаснення бібліотеки, створення простору знань і практик, було направлено 3 млн грн, включаючи ремонт (2 млн 100 тис. грн) та обладнання (899 тис. грн).

Бібліотека досі носила ім’я Валі Котика, у подальшому її перейменують в імені Івана Григоровича-Барського.