Поліція розслідує причетність свого співробітника до побиття авіаконструктора \ фото УНІАН

Центральним апаратом Національної поліції проводиться службове розслідування за фактом причетності правоохоронців до побиття 81-річного авіаконструктора заводу «Антонов» Віктора Ковальського.

Читайте такожУ Києві побили авіаконструктора заводу "Антонов" Ковальського (відео)

Про це повідомили у Департаменті комунікації Нацполіції з посиланням на першого заступника голови НПУ В’ячеслава Аброськіна. «3 січня нами розпочато службове розслідування, в ході якого буде встановлена правомірність дій співробітників поліції. Про результати розслідування ми повідомимо додатково», – зазначив Аброськін.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 3 січня у Державному бюро розслідувань поінформували, що слідчі з’ясовують факт причетності працівників поліції до побиття 26 грудня 2018 року в Києві біля станції метро «Шулявська» 81-річного авіаконструктора заводу «Антонов» Віктора Ковальського.

За даним фактом слідчими внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 365 Кримінального кодексу ("перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу").

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган, кримінальне провадження стосовно поліцейських відкрито на підставі обставин, з'ясованих, зокрема, після проведення безпосереднього допиту потерпілого, та скеровано за підслідністю до територіального управління ДБР Києва.

За інформацією прес-служби прокуратури міста Києва, заява про побиття співробітника заводу через начебто його причетність до шахрайських дій при обміні валюти надійшла до поліції 27 грудня. За вказаним фактом слідчим поліції до ЄРДР були внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу ("умисне легке тілесне ушкодження").

За даними ТСН, нападників було п'ятеро, вони запідозрили Ковальського в тому, що він – валютний шахрай. За словами Ковальського, спочатку його били троє, після приєдналися двоє поліцейських. Потім останні наділи на нього наручники і посадили в авто. Вже при огляді особистих речей зрозуміли, що схопили не того. За словами свідків, на Ковальського вказав чоловік на ім'я Сергій. «Цей чоловік у червоній куртці нібито десь міняв якісь долари. Нібито його кинули на $10 тис. Показали на мене. Але це вже потім з'ясувалося. Я про це не знав», – додав Ковальський. Авіаконструктор отримав струс мозку, йому пошкодили зуб і спину.