Прокуратура відкрила провадження проти поліцейських за фактом побиття авіаконструктора заводу "Антонов" / скріншот

За фактом інциденту з побиттям авіаконструктора заводу "Антонов" Віктора Ковальського прокуратура відкрила друге кримінальне провадження - відносно поліцейських.

Як повідомили у прес-службі столичної прокуратури, в ході вивчення процесуальними керівниками матеріалів справи, а також проведення безпосереднього допиту потерпілого, встановлено обставини, які свідчать про можливу причетність до вказаної події працівників поліції.

Читайте такожУ Києві кавказець під час бійки убив співробітника Управління держохорони (фото, відео)

Відео дня

"Враховуючи вищенаведене, місцевою прокуратурою додатково до ЄРДР внесено відомості щодо вчинення працівниками поліції кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу)", - йдеться у повідомленні.

Також за фактом побиття відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України.

Як повідомляв УНІАН, 2 січня в людному місці Києва п'ятеро невідомих побили 81-річного авіаконструктора заводу "Антонов" Віктора Ковальського.

Постраждалий стверджує, що нападники запідозрили його в тому, що він – валютний шахрай. Серед них був той, кого нібито обдурив авіаконструктор.

За словами Ковальського, спочатку його били троє, після приєдналися двоє поліцейських. Потім останні наділи на нього наручники і посадили в авто. Вже при огляді особистих речей зрозуміли, що схопили не того.