Епіфаній закликав об’єднуватись в єдиній помісній ПЦУ / фото УНІАН

Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній закликав усіх православних християн України об’єднуватись навколо Київського престолу в єдиній помісній ПЦУ.

Читайте такожФіларет: у Православній церкві України є претензія на патріархат (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час різдвяної літургії в Софійському соборі, першого богослужіння після надання томосу про автокефалію ПЦУ.

Відео дня

«Ми маємо свою незалежну Українську православну церкву, ми молимося своєю рідною, зрозумілою українською мовою. Це є корисним на шляху до спасіння кожного з нас», - заявив він.

«В цей величний день Різдва Христового бажаю всім нам, щоб Господь і в подальшому благодіяв, допомагав і сприяв нам, а ми будемо і в подальшому молитись, щоб Господь давав нам єдність, щоб всі православні християни України об’єдналися навколо престолу Київського в єдиній помісній автокефальній Православній церкві України», - додав митрополит Київський і всієї України.

Як повідомляв УНІАН, 6 січня, в соборі святого Георгія в Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанию. У томосі йдеться, що Вселенський патріархат визнає в межах політично сформованої території України канонічно автокефальну, самоврядну православну церкву.