Засідання суду по справі Балуха перенесено на 25 січня / фото Радіо Свобода

Суд в окупованому Криму переніс розгляд питання про умовно-дострокове звільнення українського активіста Володимира Балуха.

Про це повідомляється на сторінці громадської організації «Кримська солідарність» у Facebook.

Відзначається, що судове засідання було призначено на сьогодні, але перенесено.

Відео дня

«Сьогодні, 9 січня 2019 року, о 10:30 очікувалося судове засідання з умовно-дострокового звільнення Володимира Балуха. Засідання було перенесено на 25 січня 2019 року о 14:00 », - інформують активісти.

Читайте такожБалух заявив про припинення голодування та попросив поховати його на березі Дніпра

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 набоїв і кілька тротилових шашок.

5 липня 2018 року підконтрольний Росії так званий «Роздольненський районний суд» засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ, порушених за нібито зберігання боєприпасів і нібито побиття начальника ІТТ.

3 жовтня так званий «Верховний суд» в Криму після розгляду апеляції скоротив 5-річний термін ув'язнення Балуха до 4 років і 11 місяців.

19 березня 2018 року Балух оголосив безстрокове голодування. На початку жовтня активіст припинив голодування, у середині жовтня його етапували до Керченської колонії №2.

19 листопада адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що сторона захисту подала прохання про умовно-дострокове звільнення Балуха, якому на той момент залишилося відбути покарання 1 рік і 4 місяці.