Українські моряки, врятовані після кораблетрощі біля берегів Туреччини, прилетіли зі Стамбула до Одеси.

Їх в аеропорту зустрічали обіймами, поцілунками та сльозами, йдеться в сюжеті ТСН.

Тетяна Будко працювала на судні коком і була єдиною жінкою в екіпажі. "Боялися – це взагалі не те слово. Взагалі-то я вірила, що я не можу так померти, до останнього. Вертоліт побачила – якось відлягло", - зізнається вона. Матроса Олега Геращенка урятували першим. Він пригадує гучний тріск, з яким корабель розломився навпіл, крики та сигнал тривоги. Вижили завдяки гідрокостюмам та швидким діям турецької служби берегової охорони. "Якщо раптом на 10-15 хвилин запізнилися б рятувальні служби, я думаю, ми втратили б більше людей", - вважає врятований моряк.

Читайте такожЕксперти назвали причини трагічної аварії корабля біля берегів Туреччини

Зустрічає членів екіпажу і мати Володимира Овдієнко, цей 21-річний моряк зник безвісти. "Він говорив, була пробоїна. Таке враження, що він має переломитися навпіл – так говорив. Судно старе, він казав, старе, як корито", - розповідає Тетяна Подолян. "Був сильний шторм, хвилі були по чотири-п’ять метрів. Для судна нашого це надто багато. Коли судно пішло на дно, всі опинилися у воді. Хто встиг у шлюпку, хто встиг у пліт, хто просто у воді опинився", - розповів врятований моряк Євген Яценко.

Страхова компанія обіцяє виплатити морякам заробіток за весь термін контракту та відшкодувати збитки за втрачене майно та документи. Турецькі правоохоронці розслідують причини катастрофи та походження вантажу. За деякими даними, судно під панамським прапором з російського порту Азов незаконно перевозило вугілля з окупованих територій Донбасу.

Як повідомлялося, 7 січня суховантаж "Волго-Балт-214" розколовся навпіл під час шторму. Троє українців загинули, один зник безвісти. Сімох громадян України - членів екіпажу суховантажу - врятували.