Селян закликають не відвідувати храм ПЦУ / фото УНІАН

На Житомирщині жителі села Ворсівка Малинського району, громада якого першою в області перейшла до Православної церкви України, отримали листівки з погрозами.

Як повідомив кореспонденту УНІАН голова Ворсівської сільської ради Петро Підручний, селяни вчора ввечері отримали у файлах листівки з закликами не відвідувати Свято-Миколаївський храм ПЦУ.

«17 січня ввечері жителі нашого села повідомили у сільраду, що вони отримують від невідомих листівки, в котрих їх закликають не відвідувати місцевий храм Православної церкви України», - зазначив Підручний.

Відео дня

Читайте такожПерехід парафій до ПЦУ: Рада ухвалила важливий закон про зміну підлеглості релігійних громад

Він також додав, що селян у листівках лякають «смертним розкольницьким гріхом» та «пеклом», якщо вони ходитимуть до вказаного храму. Згідно підпису на листівках, їх автором є «ініціативна православна громада малинчан, з яких дехто був у Єрусалимі».

Наразі подробиці цієї події встановлюються.

Як повідомляв УНІАН, у селі Ворсівка Малинського району Житомирської області громада, яка перейшла до Православної церкви України, 13 січня не пустила до Свято-Миколаївського храму священиків колишньої Української православної церкви Московського патріархату. Після конфлікту у селі місцеві жителі почали цілодобово охороняти церкву, аби з неї не зникло церковне майно.

16 січня релігійна громада Ворсівки офіційно приєдналась до ПЦУ – того дня у Житомирській облдержадміністрації було підписано розпорядження «Про реєстрацію статуту релігійної організації у новій редакції», яке узаконює бажання релігійної громади Ворсівки змінити канонічну підлеглість.