Щороку 19 січня православні українці святкують Хрещення Господнє або Богоявлення. У столиці також відзначають це свято. Так, сьогодні в столиці облаштували 12 локацій, де жителі міста і гості змогли зануритися в крижані води Дніпра.

Однією з найбільш масових локацій був Гідропарк.

Читайте такожУ центрі Львова духовенство різних християнських конфесій освятило воду (фоторепортаж)

В одне з головних християнських свят вважається, що вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні і духовні хвороби. Як виявилося, вірять у цілющі властивості води в цей день сотні киян, які прийшли в Гідропарк. Але деякі наважилися пірнути в крижане Дніпро

А в цей час біля каплиці Хрещення Господнього, де зібралося більше трьох сотень людей, почесний патріарх Православної церкви України Філарет здійснив ритуал освячення води. Патріарх прочитав молитву та освятив води Дніпра, після чого продовжив службу в каплиці.

Також в цей день для бажаючих випробувати святу воду з цистерн у столичний Гідропарк завезли водовозку. А щоб на території столичного Гідропарку було спокійно, на місці працювали представники Національної гвардії та громадської організації "Національна варта".

В столичному парку "Наталка" одночасно купалися мери 30 міст України.

А ось з висоти і під веселу музику водохресне купання виглядає ще більш барвисто.