У Львові демонтують аварійну стелу Монументу Слави / фото Львівська міськрада

У Львові розпочалися роботи з демонтажу аварійної стели Монументу Слави.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради, сьогодні до кінця дня планують завершити встановлення риштування для демонтажу стели.

Як зазначили у Галицькій районній адміністрації, роботи виконує ФОП Роман Хома, з яким адміністрація підписала угоду на проведення цих робіт.

Відео дня

Читайте такожПозапланову перевірку будинків з пічним та газовим опаленням почали у Львові (відео)

«Ми, як замовник проведення робіт з демонтажу аварійної стели Монументу Слави, тричі оголошували тендер на визначення підрядної організації, яка б провела демонтаж, та ніхто не подався. Відповідно після цього вступила в дію пряма процедура підписання угоди з виконавцем робіт. Спочатку ми уклали угоду з компанією «Альтера». Та після детального вивчення об’єму і складності робіт компанія написала листа в Галицьку районну адміністрацію з проханням розірвати договір на роботи у зв'язку із виходом з ладу основних засобів, які необхідні для виконання демонтажу. Тому, 21 січня ми підписали нову угоду з ФОП Роман Хома. Підрядник вже розпочав підготовчі роботи – встановлення риштування. Сьогодні до кінця дня монтаж риштування планують завершити», — повідомив голова Галицької райадміністрації Андрій Зозуля.

фото Львівська міськрада

Довідка УНІАН. Відповідно до розпорядження міського голови Львова Андрія Садового від 17 травня 2017 року, розглянувши звернення почесного громадянина міста Львова, політв’язня радянських таборів Ігоря Калинця, було створено робочу групу для розгляду пропозицій і вирішення питання експонування пам’ятника Монумент Слави на вул. Стрийській. Очолює робочу групу заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

фото Львівська міськрада

Відбулося декілька засідань робочої групи. Під час одного з них було озвучено, що частина елементів конструкції пам’ятника Монумент Слави перебуває в аварійному стані.

23 лютого 2018 року виконавчий комітет затвердив рішення «Про вжиття заходів з усунення аварійності Монумента бойової слави радянських збройних сил на вул. Стрийській», відповідно до якого Галицька районна адміністрація визначена замовником проведення першочергових протиаварійних робіт Монументу Слави. Мова йде про стелу, заввишки 30 метрів, де було виявлено аварійні елементи.