У МЗС закликали світову спільноту вжити всіх заходів для звільнення українців / фото facebook.com/RomanTsymbaliuk

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із ненаданням інформації про реальний стан здоров’я поранених військовослужбовців ВМС України, незаконно захоплених в полон 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки російськими окупаційними військами.

Про це йдеться у заяві МЗС України щодо ненадання російською стороною інформації про стан здоров’я поранених українських моряків.

Читайте такожРосія не надала офіційних даних про стан поранених українських моряків – Геращенко

Відео дня

«Незважаючи на неодноразові звернення та вимоги української сторони щодо необхідності інформування Посольства України в Російській Федерації про стан здоров’я українських військових моряків, а також у зв’язку з появою інформації про погіршення стану їх здоров’я, російська сторона так і не надала жодної інформації з цього приводу», - зазначили у відомстві.

У МЗС розцінюють такі дії Росії «виключно як свідоме приховування реального стану здоров'я полонених українських моряків».

«Вимагаємо від російської сторони невідкладно надати відомості про стан здоров’я полонених українських моряків, а також негайно забезпечити їх необхідною кваліфікованою медичною допомогою», - наголошується у заяві.

Крім того, у МЗС закликали світову спільноту, міжнародні правозахисні інституції вжити всіх можливих правових, політичних та економічних заходів з метою звільнення та повернення в Україну полонених українських моряків, які незаконно тримаються в пенітенціарних закладах Москви.