Комунальники просять городян використовувати воду й, відповідно, каналізацію, в розумних межах \ УНІАН

У Бердянську Запорізької області сьогодні повністю відновлено централізоване водопостачання.

Читайте такожПовернення води: у Бердянську ремонтники запустили помпи, які відкачують нечистоти (відео)

Як повідомила прес-служба комунального підприємства «Бердянськводоканал», каналізаційні станції тимчасового перекачування працюють у тестовому режимі, в зв'язку з чим жителів Бердянська просять обмежити споживання води та скидання стоків.

Відео дня

«Каналізаційні насосні станції тимчасового перекачування стоків працюють у тестовому режимі й можуть не впоратись із масовим скиданням стоків. Також внаслідок масового розбору може виникнути аварійна ситуація в системі водопостачання, оскільки після пуску води система не збалансована й може статись порив водомереж. Через це можливі тимчасові відключення водопостачання на кілька годин», - повідомили в «Бердянськводоканалі».

Комунальники просять городян використовувати воду й, відповідно, каналізацію, в розумних межах: приймати душ, а не ванну, закривати кран під час чищення зубів, нетермінове прання відкласти ще на кілька днів тощо.

Також у водоканалі попереджають, що пориви на колекторі можуть повторитися й частина міста може знову залишитися без води.

Як повідомляв УНІАН, 27 січня в Бердянську сталася аварія на каналізаційному колекторі, внаслідок чого без централізованого водопостачання залишилися понад 60 тис. осіб. Тимчасово не працювали 11 шкіл і 7 дитячих садків.