Подачу води у частині Бердянська зупинили 27 січня / Actual Today

У Бердянську Запорізької області 27 січня сталася аварія на стоковому колекторі "Бердянськводоканалу", повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Читайте такожУ Кам’янському на коксохімічному заводі стався вибух, госпіталізовано 5 осіб (фото, відео)

"На період ліквідації в місті частково відключено водопостачання. 28 січня, аби надати населенню допомогу у вирішенні побутових потреб, у мікрорайони, позбавлені водопостачання, рятувальники організовано підвозять технічну воду", – ідеться в повідомленні.

Зокрема, рятувальники забезпечили водою Бердянське територіальне медичне об'єднання і геріатричний пансіонат.

"Крім того, підвіз води здійснювався у дві котельні Бердянського підприємства теплових мереж. Усього рятувальники підвезли 42 тис. л технічної води", – ідеться в повідомленні.

На сайті міської ради Бердянська зазначено, що в місті частково не працюють дитячі садки і школи.

"Не приймають дітей усі заклади освіти в центрі міста – школи №1, 2, 16 та 9, гімназія №1 та садочки №3, 28 і 41. У Колонії не працюють Бердянська міська лікарня, школа №20 та дитячий садок №35, на Слобідці – школа №6, навчальні заклади в мікрорайоні 8 Березня – школа №4 та садочок №27. У Нагірній частині – школи №3, 5, гімназія №2, дитячі навчальні заклади №20 і 40", – уточнюють у міськраді.

27 січня в Бердянську на магістральному каналізаційному колекторі стався обвал відразу в чотирьох місцях. Колектор транспортує до 80% стоків міста. Його зроблено із залізобетонних труб і введено в експлуатацію 2002 року. Аварія сталася внаслідок газової корозії верхнього склепіння колектора.

Комунальне підприємство "Бердянськводоканал" розпочало ремонтні роботи, повідомляють на сайті підприємства.