Михайлик заявив про саботаж Нацполіцією розслідування його справи / фото УНІАН

Лідер Одеської міської організації партії «Сила людей» Олег Михайлик, на якого у 2018 році було здійснено замах, заявив про саботаж Національною поліцією розслідування справи про замах на його життя.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Михайлик заявив на прес-конференції 7 лютого.

Читайте такожОдеський активіст Михайлик наполягає на проведенні в Німеччині експертизи вилученої з його тіла кулі

Відео дня

«Якщо ви подивитеся на повну бездіяльність і саботаж Національної поліції і прокуратури, то стане ясно, що тих, кого наймають, нічого не зупиняє ... За чотири місяці слідством за актом замаху на мене мало що зроблено», - сказав Михайлик, зазначивши, що подібне ставлення слідства характерно і при розслідуванні замахів на інших активістів.

За його словами, раніше слідство «гальмувалося» в очікуванні кулі, яка застрягла в його легені, однак і зараз, після вилучення цього речового доказу, нічого «не зрушило з місця».

Він підкреслив, що це характерно і для інших експертиз, призначених у цій справі.

Михайлик також акцентував на тому, що президент України Петро Порошенко мав би дати вказівку СБУ провести роботу щодо запобігання подібних замахів і вжити заходів для притягнення до відповідальності виконавців і замовників.

«Було б непогано, якби СБУ безпосередньо зайнялася розслідуванням нападів на громадських діячів», - сказав активіст.

Він також висловив побажання, щоб перші особи МВС та Генпрокуратури виконували обіцянки, дані ними з приводу розслідування.

Як повідомляв УНІАН, 22 вересня 2018 року в центрі Одеси на Михайлика було скоєно замах. Він отримав проникаюче вогнепальне поранення в плече і в область грудної клітки.

За підозрою в замаху правоохоронці затримали трьох громадян Грузії. Суд заарештував їх без права внесення застави, але пізніше змінив запобіжний захід з утримання в СІЗО на домашній арешт одному з арештованих - Торніке Нагладзе (Герасину) - інваліду 1-ї групи.

11 січня 2019 року під час операції в Німеччині з тіла Михайлика витягли кулю, яка застрягла в легені.