Активістам інкримінують вчинення хуліганських дій групою осіб \ фото УНІАН

На Контрактовій площі у Києві під час акції «Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?» було затримано щонайменше 8 активістів організації С14, їм інкримінують вчинення групового хуліганства.

Читайте такожУ Києві біля управління поліції затримано близько 40 активістів (фото, відео)

Про це кореспондента УНІАН повідомив один з адвокатів затриманих Масі Найєм. Він сказав, що достеменно не знає кількості затриманих, бо є адвокатом деяких з них.

Відео дня

За даними Найєма, затримано щонайменше 8 осіб, але деяких після побиття поліцейськими госпіталізували, а іншим обиратимуть запобіжні заходи.

Він додав, що активістам інкримінують вчинення хуліганських дій групою осіб із застосуванням зброї за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу.

Разом з тим на своїй сторінці у Facebook Найєм написав, що відомо прізвища 19 затриманих. Він додав, що тривають слідчі дії. За підсумком буде зрозуміло: затримають когось у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу чи відпустять.

Як повідомляв УНІАН, у Києві сьогодні поліцейські побили активістів ініціативи "Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?", які проводили акцію на Контрактовій площі, де виступала кандидат у президенти, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

«Правоохоронці побили активістів, яких раніше забрали без жодних причин до відділку, та друзів, які прийшли за ними. Також поліція застосувала газ.

Затриманих повезли у Подільський відділок поліції перед початком зустрічі Тимошенко з виборцями на Контрактовій. Невдовзі їх відпустили, проте забрали особисті речі. Хлопці вимагали повернути їм речі, натомість правоохоронці застосували газ. На затримання приїхала поліція спецпризначення (колишній беркут), застосовували силу. Є травмовані», - повідомляли активісти.

Своєю чергою у столичній поліції заявили, що нібито під час спроби штурму управління поліції затримано було близько 40 осіб. Відкрито три кримінальні провадження.

Довідка УНІАН. 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя керуючої справами Херсонської міськради Гандзюк. Жінку з хімічним опіком більш 30% тіла госпіталізували. 4 листопада вона померла.

Активісти переконані, що є всі підстави вважати замовниками вбивства Гандзюк однопартійців президента Петра Порошенка і лідера партії "Батьківщина" Тимошенко.

Зокрема, вони звинувачують у причетності до злочину голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва і його заступника Євгена Рищука, які є членами партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Ще активісти називають ім'я голови Херсонської облради Владислава Мангера, який є представником "Батьківщина".