На Контрактовій площі у Києві правоохоронці затримали активістів / фото facebook.com/Сергій Мазур

Під час проведення акції "Хто замовив Катю Гандзюк" на Контрактовій площі, поблизу з’їзду партії Юлії Тимошенко, правоохоронці затримали близько десяти активістів.

Про це повідомив координатор С14 Сергій Мазур у Facebook.

Водночас повідомляється, що зі слів правоохоронців, вони повезли затриманих у районний відділок поліції для перевірки документів. Поліцейські заявили, що отримали виклик на 102 про "підозрілих людей", тому провели затримання, аби "уникнути провокацій".

Відео дня

Активісти закликали усіх небайдужих вийти на підтримку активістів до відділку поліції.

Як повідомили УНІАН у Відділі комунікації поліції Києва, молодики прийшли на площу із прикритими обличчями.

Читайте також"Замовників від самого початку знали": батько Гандзюк виступив на засіданні комісії щодо її вбивства (відео)

«Аби запобігти будь-яким провокаціям, після спілкування із представниками поліції діалогу було ухвалено рішення про їх доставку до управління поліції. У службовому транспорті молодики повикидали зеленку, а вже в управлінні у них вилучили ножі, газові балончики та пістолет. Зараз вони надають пояснення. Їхнім діям буде надана правова оцінка», - зазначили у поліції.

Правоохоронці продовжують нести службу на Контрактовій площі, де одночасно відбувається кілька різних заходів, у тому числі зустріч із виборцями кандидата на пост президента України Юлії Тимошенко та акція «Хто замовив Катю Гандзюк?».

Раніше повідомлялось що у Білій Церкві поліція затримала 7 осіб за хуліганство на мітингу Тимошенко. Під час виступу кандидата невідомі особи кинули дві димові шашки в людей, присутніх на зустрічі, поліція затримала сімох осіб, які перебували на площі, у п'ятьох із них вилучили 7 предметів, схожих на димові шашки.