Рубана й Савченко обвинувачують у підготовці терактів і державного перевороту / фото УНІАН

Справу народного депутата Надії Савченко й екс-керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана розглядатиме Солом’янський районний суд Києва.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Відповідне рішення ухвалив Верховний суд. До цього провадження мав розглядати Чернігівський районний суд Чернігівської області. Туди розгляд перенесли зі Слов’янська, оскільки більшість свідків у цій справі або живуть у цьому місті, або ж їм зручніше доїжджати до нього.

Відео дня

Читайте такожСтало відомо, де будуть розглядати справу Савченко-Рубана

Нагадаємо, Чернігівський районний суд, який розглядає справу народного депутата Надії Савченко та колишнього керівника «Офіцерського корпусу» Володимира Рубана за обвинуваченням у підготовці терактів і державного перевороту, задовольнив заяву судді Світлани Меженнікової про самовідвід.

Як повідомляв УНІАН, Савченко і Рубана, якого 8 березня 2018 року затримали на лінії розмежування з арсеналом зброї, підозрюють у підготовці терактів і державного перевороту.

За даними слідства, вони планували обстріляти будинки в урядовому кварталі Києва та вбити керівництво держави, а також захопити будівлю Верховної Ради.

Савченко інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених сімома статтями Кримінального кодексу України, Рубану – трьома.

Також правоохоронці задокументували факт перевезення Савченко та Рубаном у листопаді 2017 року зброї з окупованої на підконтрольну Україні територію для вчинення терактів.

22 березня 2018 року Верховна Рада надала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

Савченко та Рубана тримають під арештом. 2 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що досудове розслідування у кримінальному провадженні проти Рубана і Савченко завершено.

11 лютого 2019 року колегія суддів Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду України постановила, що справу Савченко-Рубана розглядатиме Чернігівський районний суд.