Сьогодні члени "Нацкорпусу" влаштували акцію під АП \ УНІАН

У Міністерстві внутрішніх справ (МВС) заявляють, що винних у порушенні порядку і насильницьких діях проти правоохоронців активістів «Національного корпусу» і «Національних дружин» буде притягнуто до відповідальності.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сторінці МВС у Facebook. «Заявлений мирний громадський протест політичної сили «Національний корпус» проти вчиненого злочину посадовцями оборонної сфери не повинен переходити межу закону і перетворюватися на інші злочини. Винних у сьогоднішньому, спровокованому мітингарями, вуличному насиллі буде притягнуто до кримінальної відповідальності», - сказано у дописі.

Нагадується, що сьогодні у Києві та Черкасах під час масових заходів сталися сутички мітингувальників з правоохоронцями.

У Києві та Черкасах під час масових заходів сталися сутички мітингувальників з правоохоронцями \ УНІАН

«І у столиці, і в обласному центрі масові заходи відбувалися у центрі міст. У Києві правопорушники намагалися силою прорвати кордон поліцейських, застосували газ дратівливої дії і піротехніку. Правоохоронці були змушені застосувати у відповідь фізичну силу і спецзасоби. Під час сутичок постраждали двоє правоохоронців», - сказано у заяві.

Читайте такожВ сутичках біля АП з учасниками акції "Нацкорпусу" постраждали троє правоохоронців

У Черкасах під час охорони громадського порядку в центрі міста, де відбулись масові заходи за участі великої кількості громадян, під час від’їзду президента України представники «Національного корпусу» намагались заблокувати кортеж глави держави та почали провокувати на бійку пересічних черкащан та поліцію.

Активісти спробували прорватись на сцену, застосовуючи піротехніку. Правоохоронці застосували поліцейські заходи примусу.

Внаслідок сутички постраждали семеро поліцейських, зокрема, і начальник Головного управління Нацполіції у Черкаській області полковник поліції Валерій Лютий ‑ йому розсікли обличчя.

За вказаним фактом слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Черкаській області вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Як повідомляв УНІАН, вдень на Майдані Незалежності у Києві відбулась акція, організована партією «Національний корпус», з вимогою притягнути до відповідальності осіб, задіяних у корупційних схемах в оборонному секторі.

В акції брали участь близько 2 тис. осіб. Після виступів активісти пішли з Майдану до АП, щоб оголосити свої вимоги.

В акції брали участь близько 2 тис. осіб \ УНІАН

На підході до будівлі Адміністрації президента виникли сутички між представниками «Нацкорпусу» і «Національних дружин», які підійшли до кордону поліції, схопили металеві огорожі та кинули їх у правоохоронців. Під час сутички також учасники акції випускали петарди, в повітря, ймовірно, було розпилено якусь речовину, а також запалювали фаєри.

У поліції заявили, що внаслідок сутички біля Адміністрації президента постраждали двоє поліцейських і нацгвардієць.

Після мітингу учасники акції поїхали в Черкаси, де сьогодні перебував Порошенко, щоб оголосити йому свої вимоги. Коли активісти прибули на площу, президент вже закінчив виступати перед жителями міста. Радикально налаштовані активісти після сутичок з поліцейськими прорвалися до сцени.