Віце-прем'єр Кириленко розповів, що слухає / Фото УНІАН

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко, який розкритикував результати нацвідбору на Євробачення у зв'язку з перемогою співачки MARUV, є шанувальником українського року.

Про свої музичні уподобання він розповів в інтерв'ю "LIGA.net".

Читайте також: "Ще був час": віце-прем'єр зробив заяву після відмови України від участі в Євробаченні (відео)

Відео дня

«Уподобання у мене усталені протягом багатьох років: ВВ, Океан Ельзи, Kozak System, Бумбокс, СКАЙ, Друга Ріка. З новіших - Антитіла, Один в каное і багато інших», - зазначив Кириленко.

За словами Кириленка, в Україні безліч виконавців належного рівня, до яких немає питань з боку громадськості і які могли б поїхати на Євробачення.

Як повідомляв УНІАН, Україна не буде брати участь у міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2019».

НСТУ запропонувала переможцю національного відбору, співачці MARUV, укласти договір для представництва України на пісенному конкурсі, однак після переговорів MARUV відмовилася підписувати документ. За її словами, умови договору були для неї кабальними.

Телерадіокомпанія по черзі звернулася до фіналістів, які зайняли друге та третє місця за результатами відбору, але групи Freedom Jazz і Kazka також відмовилися від участі в «Євробаченні-2019».

Перемога MARUV на нацвідборі спровокувала скандал. Ряд політиків (серед яких - Кириленко) і громадських активістів виступили проти кандидатури виконавиці, оскільки вона гастролювала в Росії.

В НОТУ зазначили, що нинішній відбір «виявив та привернув увагу суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв'язках артистів з шоу-бізнесом на території держави-агресора, які і на п'ятому році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними. Для частини суспільства цей факт прийнятний, а в іншій частині викликає обурення і неприйняття».

Також в НОТУ нагадали, що законами України не передбачено жодних обмежень щодо роботи артистів на території РФ, попри великий суспільний запит на врегулювання цієї ситуації.