Чорнобука звинувачують у державній зраді \ Фото УНІАН

Київський апеляційний суд залишив під вартою колишнього голову Апеляційного суду АР Крим Валерія Чорнобука, якого підозрюють у вчиненні державної зради.

Читайте такожУ Києві затримали скандального екс-голову апеляційного суду Криму (фото)

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим. "Київський апеляційний суд відмовив у клопотанні сторони захисту та залишив без змін запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому голові Апеляційного суду АР Крим, який підозрюється у вчиненні дій, передбачених ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу ("державна зрада")", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 3 листопада 2018 року правоохоронці затримали в Києві Чорнобука, який перебував у розшуку за підозрою у вчиненні державної зради на посаді голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим. Чорнобук обіймав цю посаду з грудня 2011 року по липень 2014 року, а з липня 2014 року був суддею Апеляційного суду Дніпропетровської області.

5 листопада Голосіївський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наприкінці листопада Верховний суд ухвалив рішення визнати протиправною та скасувати постанову Верховної Ради від 29 вересня 2016 року №1621-VІІІ "Про звільнення судді", якою Чорнобука було звільнено з посади судді Апеляційного суду Дніпропетровської області у зв'язку з порушенням присяги судді. У Верховному суді наголосили, що його рішення не є підставою для поновлення Чорнобука на посаді.

21 лютого 2019 року Голосіївський райсуд Києва залишив Чорнобука під вартою до 27 березня.