Олександр Колотілін особисто вручив документи на землю / фото УНІАН

В Чернігові на урочистостях з нагоди Дня українського добровольця, що відзначається сьогодні, понад півсотні учасників АТО та родини загиблих бійців з Чернігівщини отримали документи на земельні ділянки. Їх особисто вручив керівник Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олександр Колотілін.

"Від себе, від всієї землевпорядної служби України щиро дякую за героїзм та рішучість. Ви – справжні лицарі духу. Держава сьогодні дякує вам за збережений суверенітет і надає ділянки на рідній землі", – зауважив керівник відомства.

На сьогодні більше трьохсот тисяч заяв надійшло до управлінь по всій країні, понад двісті тисяч вже отримали погодження.

Відео дня

Читайте такожВ Україні сьогодні відзначають День добровольця (відео, фоторепортаж)

Лише Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області отримало 13 тисяч заяв. Майже 9 тисяч гектарів уже передано у власність учасникам АТО.

Олександр Колотілін підкреслив, що місцеві управління Держгеокадастру розглядають заяви учасників АТО та родин загиблих першочергово.

Доброволець з Прилуччини Ярослав Джевага, який сьогодні став власником землі: «Звичайно, приємно, що держава знаходить можливість у час, коли агресія Росії ще триває, якось заохочувати та дякувати військових. Процедура отримання ділянки нескладна і досить швидка. Маю намір віддати наділ у користування аграрію, який професійно підійде до цього питання і до того ж сплачує відповідний збір на потреби ЗСУ».