Наразі затримано трьох учасників наркоугруповання / фото: прес-служба СБУ

Співробітники Головного управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ припинили діяльність найбільшої за всю історію України нарколабораторії психотропів.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Читайте такожВ одеському порту "Южний" правоохоронці затримали на судні близько 200 кг кокаїну

Організатори налагодили виготовлення та збут психотропних речовин в особливо великих розмірах на території України та за кордоном.

Під час проведення санкціонованих обшуків у приватному будинку на столичних «Осокорках» правоохоронці вилучили обладнання для виготовлення наркотиків, понад десять кілограмів психотропної речовини альфа PVP, п’ять кілограмів мефедрону, понад п’ять кілограмів амфетаміну загальною вартістю за цінами «чорного ринку» більше ніж двадцять мільйонів гривень.

Вказаний будинок окрім лабораторії використовувався, як склад нелегального інтернет-магазину з продажу психотропних речовин, через який і здійснювалася реалізація наркотиків. Веб-ресурс знаходився у прихованій мережі інтернет-з’єднань Darknet.

Наразі затримано трьох учасників наркоугруповання.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення фігурантам справи підозри та обрання міри запобіжного заходу ‒ тримання під вартою. Триває досудове слідство.