Суддю піймали на хабарі / фото ssu.gov.ua

Сьогодні в Одесі під час отримання хабара в розмірі 2,5 тис. доларів було затримано суддю Малиновського районного суду.

Як повідомили УНІАН в управлінні СБ України в Одеській області, співробітники спецслужби спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою і Національним антикорупційним бюро викрили на хабарі суддю одного з районних судів Одеси.

Оперативники спецслужби встановили, що в провадженні судді з 2017 року перебувала позовна заява фізичної особи до одного з акціонерних підприємств про визнання недійсним рішення про виділення житлової квартири.

Відео дня

Читайте такожУ Львові офіцера поліції затримали на хабарі $1200 за відстрочку від призову до армії

Однак справа не розглядалася по суті більш як півтора року, через що реальна власниця житла не могла розпоряджатися своєю приватизованою квартирою. Як наголошується, в лютому цього року вона звернулася до Малиновського районного суду Одеси з позовом про відвід цього судді.

«Співробітники СБ України задокументували, що в березні в приватній розмові суддя висунув вимогу про сплату неправомірної вигоди в розмірі 2,5 тис. доларів для ухвалення рішення в інтересах власника. Суддю затримано на місці злочину під час отримання всієї суми хабара», - повідомили в управлінні.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (хабар) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.