Ілюстрація / REUTERS

На Чернігівщині знешкодили боєприпаси після вибухів на військовому арсеналі поблизу Ічні, які виявили після відновлення обстеження території.

Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА.

Згідно з повідомленням, групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС в Чернігівській області учора знищено 62 одиниці вибухонебезпечних предметів (5 реактивних снарядів калібру 122 мм, 4 артилерійські снаряди калібру 30 мм, 39 артилерійських снарядів калібру 23 мм, 12 ручних гранат Ф-1, 2 ручні гранати РГН, які були виявлені під час технічного обстеження території поблизу смт Дружба Ічнянського району. Роботи з обстеження території продовжуються.

Відео дня

Читайте такожЧернігівська облрада ініціює повторне виділення коштів на ліквідацію наслідків вибухів у Ічні

Як повідомляв УНІАН, уночі 9 жовтня 2018 року на території 6-го арсеналу Міноборони поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області сталися вибухи, що спричинили пожежу. З прилеглих територій було евакуйовано понад 12,5 тис. осіб, закрито повітряний простір в радіусі 30 км, призупинено рух залізничного та автомобільного транспорту. За фактом вибухів на арсеналі відкриті два кримінальні провадження – за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) та за ст. 113 (диверсія) КК України. Для подолання наслідків вибухів на військовому арсеналі уряд виділив 100 млн грн. 24 жовтня було оголошено про повну ліквідацію пожежі на військових складах, відновлено рух автомобільного та залізничного транспорту, відкрито повітряний простір.

17 грудня 2018 року було завершено розмінування території, вилучено та знешкоджено понад 100 тис. боєприпасів.