Учасники наради обговорили підготовку до проведення ЗНО / фото УНІАН

Зовнішнє незалежне оцінювання цього року складатимуть 355 тис. осіб.

Як повідомила прес-служба віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка, про це йшлося на нараді щодо підготовки до ЗНО, основна сесія якого відбудеться 21 травня - 13 червня.

У нараді взяли участь представники Українського центру оцінювання якості освіти, Державної служби якості освіти, Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства фінансів, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства інфраструктури.

Відео дня

Читайте такожЗ 2020-го року всі іноземні студенти після першого курсу здаватимуть ЗНО з мови навчання – МОН

Учасники наради обговорили підготовку до проведення ЗНО, зокрема організацію посиленої охорони приміщень центрів оцінювання якості освіти та пунктів проведення тестувань, безпечне підвезення учнів до пунктів проведення ЗНО, організацію роботи медпрацівників у місцях тестування, забезпечення належного фінансування проведення ЗНО.

Також обговорили підготовку до проведення вступних випробувань із використанням організаційно-технологічних процесів здійснення ЗНО та незалежного тестування професійних компетентностей у процесі сертифікації педагогічних працівників.

За результатами наради складено протокол доручень Кабінету міністрів щодо забезпечення охорони, безпеки, чергування усіх служб та оплати праці педагогів.