17 квітня у Львові поліція затримала підозрюваного у вбивстві жінки \ Фото УНІАН

Жителя Тернополя Андрія Горбатюка, який підозрюється у жорстокому вбивстві власниці тату-салону, можуть визнати частково неосудним.

Читайте такожПодробиці моторошного вбивства в Тернополі: у зарізаної дівчини знайшли сліди укусів на шиї (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку висловив адвокат Ростислав Небельський. За його словами, підозрюваного можуть визнати частково неосудним, якщо медики дійдуть висновку, що в момент вбивства він не усвідомлював своїх дій.

Відео дня

«Скажімо, цей хлопець міг асоціювати себе з якимось образом, який заволодів ним на момент вчинення діяння. Треба встановити, чи таке мало місце. Сліди ікл на шиї вказують на щось незрозуміле, це не є типовим для вчинення подібних злочинів. Але все це мають з’ясовувати фахові психіатри, ключове слово в даному питанні буде за ними», - зазначив він.

За словами адвоката, лише після проведеної експертизи буде зрозуміло, чи визнають його частково неосудним.

«Про повну неосудність важче говорити, оскільки людина перебувала в соціумі і не було застережень щодо її адекватності стосовно інших людей. Водночас, є варіант неосудності – у разі наявності психічного захворювання, яке проявилося в момент діяння. Скажімо, могло бути щось, що спровокувало загострення, раптове збудження. Але це мають визначити експерти в психіатричній установі», – наголосив юрист.

За його даними, така експертиза проводитися впродовж тривалого періоду.

Читайте такожДемон-убивця: Тернопільщина вражена резонансним злочином

«Фахівці мають провести з підозрюваним до місяця часу, а може і більше», - підкреслив Небельський та додав, що на таку нетипову поведінку чоловіка могли вплинути якісь фактори, що проявилося у його зовнішності.

«Якась окультна література могла вплинути на нього, якщо він захоплювалася чимось подібним. Хоча культ передбачає ще й інших учасників. Загалом, цей хлопець є загадкою», – вважає адвокат.

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня у Тернополі у власній квартирі з численними ножовими пораненнями виявили тіло 27-річної власниці тату-салону Тетяни Подашевської.

17 квітня у Львові поліція затримала підозрюваного у вбивстві жінки – її знайомого Андрія Горбатюка. Він зізнався у скоєнні злочину.

Молодий чоловік має незвичну зовнішність – у нього розрізаний навпіл язик, гострі ікла, змінена форма вух, а також зроблений татуаж очей.