48% жителів ОРДЛО готові на мир за будь-яку ціну / фото facebook.com/pressjfo.news

48% жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей готові на мир за будь-яку ціну.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва, і презентовані на прес-конференції у Києві.

Читайте такожРосійські паспорти: як люди з окупованих територій реагують на пропозицію Путіна (відео)

Відео дня

Як зазначив аналітик Фонду, керівник Центру досліджень проблем РФ Національного інституту стратегічних досліджень Петро Бурковський, ставлення громадян, опитаних на КПВВ у Донецькій та Луганській областях, до можливих шляхів відновлення миру практично не відрізняється від думки респондентів, які були раніше опитані на підконтрольних Україні територіях Донбасу.

За його словами, 48% жителів окупованих територій готові на мир за будь-яку ціну (46% на підконтрольному Донбасі), але 40% вважають, що не будь-які компроміси прийнятні (на підконтрольному Донбасі 34%), силовий варіант підтримує абсолютна меншість – 6% опитаних на КПВВ (10% на підконтрольному Донбасі). Решта 6% не визначилися.

“Так само відносна більшість (42% опитаних на КВПП і 48% опитаних у регіоні) підтримує відбудову нормального життя на територіях Донбасу, контрольованих Україною, як головне рішення, що наблизить мир. І лише 23% (як і 24% загалом в регіоні) вважають, що надання «ДНР» та «ЛНР» особливого статусу в межах України прискорить мирне вирішення конфлікту, тоді як 16% (18% в цілому на підконтрольному Донбасі) очікують на посилення міжнародних санкцій, тиск міжнародних структур на Росію”, - додав експерт.

***Опитування проводилось з 4 по 23 березня серед 800 респондентів на контрольних пунктах в’їзду-виїзду у Донецькій та Луганській областях -«Гнутове», «Новотроїцьке», «Майорськ», «Станиця Луганська».