Ілюстрація / REUTERS

У Моніторинговій місії Організації Об'єднаних Націй з прав людини в Україні рекомендують Російській Федерації видати Україні усіх підозрюваних у кримінальних провадженнях, пов'язаних з насильством під час сутичок в Одесі 2 травня 2014 року.

Читайте такожРічниця трагедії в Одесі: акції проходять спокійно і під контролем поліції (фоторепортаж)

Про це йдеться в інформаційній довідці Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні "Відповідальність за вбивства та насильницькі смерті 2 травня 2014 року в Одесі", оприлюдненій на сайті ООН в Україні.

Відео дня

Зокрема, в ООН висловили низку рекомендацій міжнародній спільноті, в тому числі, Російській Федерації.

"Забезпечити своєчасний розгляд запитів про екстрадицію щодо всіх підозрюваних у кримінальних провадженнях, пов’язаних з насильством 2 травня 2014 року в Одесі, які переховуються від слідства", - наголосили в ООН.

Також в місії рекомендували розглянути можливість надання міжнародної правової допомоги в розслідуваннях, що проводяться українською владою щодо відповідальності підозрюваних за події 2 травня 2014 року, якщо запити про їхню екстрадицію не можуть бути задоволені.

Довідка УНІАН. 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинули 48 людей, постраждали більш як 200. Зіткнення почалися в центрі міста, де було застрелено кілька людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому було розташоване наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якому також загинули люди.