У Києві активісти пікетували офіс телеканалу «Інтер» з вимогою припинити поширення російської пропаганди.

Про це повідомляється на сторінці громадської кампанії #ВимкниРосійське у Facebook.

Відео дня

«Активісти ініціативи #ВимкниРосійське лишили «Інтеру» чергову символічну чорну мітку, аби привернути увагу до поширення телеканалом російської пропаганди.

9 травня під час мирної акції біля офісу компанії «Національні інформаційні системи», що продукує для «Інтера» програми «Новини», «Подробиці» та «Подробиці тижня», активісти розгорнули банер та лишили наліпки на стінах будівлі з написами #ВимкниРосійське», - сказано у повідомленні.

Приводом до проведення акції стала програма до так званого «Дня Побєди» - концерту «Победа. Одна на всех» та фільму «Ни шагу назад!», серед акторів якого - головний герой російської стрічки «Донбасс. Окраїна» – Гела Месхія. Фільм профінансований Міністерством культури РФ, підкріплює міф про “братовбивчу війну” на сході України та заборонений до показу в Україні відповідно до статті 15-1 закону України «Про кінематографію».

Читайте також"Інтер" зібрав у Києві співачок, які втекли до Росії (фото, відео)

«У такий спосіб ми привертаємо увагу українців, маркуючи телеканал «Інтер» як ворожий медіаресурс, що системно працює над поширення російських меседжів в українському інформаційному просторі. Не дивитись, не співпрацювати, не відвідувати ефіри телеканалу - наш заклик до всіх українців. Позбавити телеканал ліцензії - наша вимога до влади, що незмінна ще з 2016 року», - заявив громадський активіст, співкоординатор кампанії «Інтеру - бойкот» Дмитро Жмайло.

Раніше активісти #ВимкниРосійське звернулись до СБУ з офіційним листом, вимагаючи вжити заходів щодо заборони російського медіапродукту на «Інтері».

Жмайло додав, що «Інтер» «послідовно працює над тим, щоб демонтувати фундамент української національної ідентичності, нав’язати цінності «русского мира» та «єдиного радянського народу», який переміг фашизм у так званій «Великой Отечественной войне».

За його словами, «Інтер» – це зброя Російської Федерації в інформаційній війні проти України. Телеканал уже не вперше вдається до інформаційних операцій проти українських національних інтересів, прикриваючись свободою слова та апелюючи до міжнародної спільноти про наявність цензури в Україні, переконані активісти.

Раніше УНІАН повідомляв, що Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправною заборону на в'їзд в Україну громадянину РФ, політтехнологу телеканалу "Інтер" Ігоря Шувалова.