Василь Веселий ініціював флешмоб разом з кадетами ліцею Богуна на підтримку полонених військових моряків

Сто кадетів, які навчаються у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна, записали відеозвернення до 24 українських військових моряків, утримуваних у в'язниці Кремля. У відео вони передають слова шани і підтримки та закликають й інших українців не забувати про долю бранців.

Відео: Kvl Kyiv

Ініціатором та організатором акції виступив бізнесмен, власник “Київпідземшляхбуд” Василь Веселий:

“Відеозвернення кадетів до моряків – прекрасний акт підтримки та приклад громадянської позиції. Я щасливий бути причетним до таких моментів, коли молодь голосно проявляє себе. Небайдужість нового покоління – основа безпеки та процвітання України у майбутньому”.

Керівництво ліцею постійно інформує кадетів про стан справ на передовій та в українських бранців. Цього ж разу із окремою розповіддю про подвиг екіпажів «Бердянська», «Нікополя» та «Яни Капу» до ліцею завітав громадський діяч, ветеран АТО Олександр Погребиський:

“Військові моряки є взірцем для всієї країни, особливо для ветеранів, військовослужбовців України та для підростаючого покоління офіцерів та командирів. Я пишаюся, що є українцем, а вони є моїми побратимами! Ми своїх не зрікаємося!”

Василь Веселий ініціював флешмоб разом з кадетами ліцею Богуна на підтримку полонених військових моряків

Нагадаємо, екіпажі артилерійських катерів «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдового буксиру «Яни Капу» були із застосуванням зброї незаконно затримані російськими військовими 25 листопада 2018 року у акваторії Керченського мосту. З того часу 24 українські військові моряки знаходяться у полоні в російській тюрмі.

16 травня 2019 року одного з утримуваних моряків, пораненого Василя Сороку, перевели із СІЗО до лікарні. Його госпіталізували із ізолятора, бо не змогли надати необхідну допомогу в тюремних умовах. Сорока потрапив у міську лікарню, де раніше йому оперували руку, поранену під час захоплення росіянами українських кораблів. Адвокат моряків Серій Бадамшин повідомив, що захист неодноразово звертався із вимогою щодо післяопераційного обстеження і реабілітації Сороки.