Прізвище депутатки Кароліни Дорчі з'явилося у списках сайту "Миротворець" / фото: Mukachevo.net

У вівторок, 21 травня, у Апеляційному суді Закарпатської області відбулося засідання щодо справи Кароліни Дорчі - голови найбільшої фракції "КМКС - Партія угорців України" у Берегівській міській раді - в якої виявили угорський паспорт.

Про це повідомляє Mukachevo.net.

18 лютого на КПП «Лужанка» депутатка потрапила у скандал, порушивши порядок ввезення транспортного засобу іноземної реєстрації в Україну, та під час суперечки з митником пред’явила паспорт громадянки Угорщини.

Відео дня

Читайте такожЛідер угорської партії "Йоббік" приїхав у Закарпатті, виступив зі скандальними заявами

За словами адвоката Кароліни Дорчі вона не скоїла жодного правопорушення, адже 18 лютого виїхала та повернулася до України через КПП "Астей-Берегшурань" ("Лужанка") з українським паспортом.

Однак при перевірці документів система видала індекс "О", що означає проведення додаткового огляду особи та її особистих речей. У приміщенні прикордонної служби Кароліна Дорчі добровільно пред'явила прикордонникам також свій угорський паспорт. Через дві години очікування, поки складався протокол, вона таки в'їхала в Україну з українським паспортом.

Адвокат довів, що його підзахисна не перетинала державний кордон з недійсними проїзними документами. Таким чином, на думку суддів, жодного порушення закону не відбулося. Адже сам факт наявності двох дійсних паспортів, виданих офіційною владою, не є злочином згідно з чинним законодавством України. А наявність подвійного громадянства, у даному випадку угорського, не може вважатися злочином.

Нагадаємо, що у зв'язку з наявністю подвійного громадянства у депутата Берегівської міської ради прізвище Кароліни Дорчі з'явилося у списках сайту "Миротворець".