У Нью-Йорку відкрилася виставка українського журналіста / фото Роман Цимбалюк

У Нью-Йорку відкрилася виставка "Чорнила, цибулеве лушпиння та буряковий сік: мистецтво політичного в’язня Романа Сущенка".

Читайте такожУкраїнця Сущенка етапували до російської колонії - адвокат

Про це повідомило посольство України в ООН у Twitter.

Відео дня

"У Нью-Йорку відкрилася виставка робіт Романа Сущенка "Чорнила, цибулеве лушпиння та буряковий сік: мистецтво політичного в’язня Романа Сущенка", - йдеться у повідомленні.

3 травня, у Всесвітній день свободи преси, представники українських громад Бельгії та українські дипломати провели в центрі Брюсселя акцію на підтримку незаконно засудженого в Росії Романа Сущенка.

Нагадаємо, вперше за 2,5 роки незаконно засуджений у Росії журналіст Роман Сущенко провів три дні з дружиною та донькою.

Раніше повідомлялося, 7 листопада 2018 року стало відомо, що незаконно засудженого у Російській Федерації українського журналіста Романа Сущенка етапували до колонії суворого режиму в Кіровській області.

Довідка УНІАН. ФСБ Росії 30 вересня 2016 року затримала в Москві кореспондента «Укрінформу» Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, і звинуватила в шпигунстві.

4 червня 2018 Московський міський суд засудив Сущенко до 12 років колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ визнав цей вирок законним. На початку листопада Сущенка етапували в колонію №11 (село Утробине під Кірово-Чепецьком Кіровської області РФ).