Хомчак нагадав про пропагандистський вплив на людей на Донбасі / фото УНІАН

Масштаби російської пропаганди на окупованих територіях Донбасу настільки великі, що після завершення війни населення ОРДЛО може ненавидіти українських військових.

Таку думку в інтерв’ю фонду «Повернись живим» висловив начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак.

Читайте також"Боротьба з показухою в ЗСУ": новий глава Генштабу озвучив основні завдання

Відео дня

За його оцінкою, щоб усе налагодилося, має не одне покоління вирости.

«Мало того, що там знищені шахти, заводи, промислові центри, все розграбовано і вивезено до Росії, там будуть інші люди. Люди, які ще до війни перебували під впливом Росії, були налаштовані проти нас. Вони ще у 2014 році вірили, що ми їмо дітей, що ми – фашисти, що ми їх прийшли вбивати. Уявіть, що з ними сталося за п’ять років масованої антиукраїнської пропаганди. За ці п’ять років дітям, яким було п’ять рочків, стало 10. Тим, яким було 10, тепер вже 15 років. А в 15 років – це вже досить свідома людина, яка має сформовані погляди, що ми – агресори, що ми вбиваємо. Ми маємо дуже багато фактів, коли бойовики самі стріляють по населеним пунктам, а місцевим розповідають, що це роблять нелюди «укри». Це дуже прикро», – зазначив Хомчак.

Він наголосив, що коли війна завершиться, «невідомо, як нас зустрінуть люди». «Не виключено, що вони нас будуть клясти і ненавидіти. Щоб усе налагодилося, мабуть, не одне покоління має вирости…», – додав начальник Генштабу.