Ілюстрація REUTERS

Служба безпеки України сьогодні оприлюднить підозри чотирьом особам, причетним до збиття малайзійського літака рейсу MH17 в небі над Донецькою областю в липні 2014 року.

Про це йдеться у повідомленні СБУ у Facebook.

"Сьогодні, 19 червня, о 14.00 у Нідерландах відбудеться брифінг спільної слідчої групи щодо результатів розслідування збиття рейсу MH-17 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії". Після цього на офіційному сайті Служби безпеки будуть оприлюднені підозри чотирьом фігурантам, причетним до катастрофи 17 липня 2014 року", - повідомляє спецслужба.

Читайте такожСторожук: міжнародне розслідування катастрофи MH17 виходить на фінальну стадію

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Більшість загиблих (196 людей) - громадяни Нідерландів.

24 травня 2018 року спільна слідча група, до складу якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, надала додаткові докази ключової ролі Росії у катастрофі рейсу MH17. Група дійшла висновку, що зенітний ракетний комплекс "Бук", пострілом з якого був збитий літак, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді збройних сил РФ, що дислокується в Курську.

25 травня 2018 року стало відомо, що уряд Нідерландів почав здійснювати кроки для притягнення Росії до відповідальності за збиття рейсу MH17.

Австралія заявила, що добиватиметься від Росії виплати компенсацій родинам жертв рейсу MH17.

Сьогодні, 19 червня, міжнародна спільна слідча група, оголосить перші чотири прізвища осіб, підозрюваних у причетності до збиття літака.