Прогулянки дітей обмежуються великим балконом / фото: Informburo.kz

У Верхньодніпровському дитячому будинку-інтернаті № 2 до дітей застосовуються методи фізичного обмеження, зокрема застосовуючи теплий светр у літню спеку як гамівну сорочку.

Про це повідомляє прес-служба уповноваженого з прав людини.

Зазначається, що під час моніторингового візиту діти перебували на вулиці при температурі +35 градусів без головних уборів.

Відео дня

Читайте такожНа Житомирщині звільнили директора інтернату, який змушував вихованців працювати вантажниками

«У приміщеннях та дитячих групах відчувається неприємний запах, персонал зберігає брудний посуд у тумбочці. Одяг на дітях не за сезоном та не за розміром. На прогулянку дітей виводять по черзі лише на великий балкон, який не обладнано навісами від сонячних променів», - йдеться у повідомленні.

Також в установі є практика застосування фізичного обмеження для дітей віком від 6 до 18 років, що принижує людську гідність.

«Одна дитина у спеку була одягнена у теплий светр, оскільки за допомогою довгих пришитих рукавів можна зафіксувати її руки за спиною», - зазначає прес-служба омбудсмена.

Окрім цього, на території та у загальних приміщеннях житлового корпусу немає у доступному місці ємностей з питною водою.

«За результатами проведеного моніторингового візиту акти реагування Уповноваженого Верховної ради України з прав людини будуть направлені до обласної державної адміністрації та інших зацікавлених суб’єктів», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявляє, що змінами в системі підтримки дітей, що живуть без батьків, передбачається, що з 2020 року дітей не прийматимуть у дитячі будинки.