Слідство має три основні робочі версії загибелі журналіста / фото: Вадим Комаров/Facebook

У Черкасах справа про загибель журналіста Вадима Комарова, який помер сьогодні вночі, не виходячи із коми після побиття 4 травня, розслідується за статтею «умисне вбивство».

Про це у Facebook повідомив начальник сектору комунікації Головного управління Нацполіції в Черкаській області Дмитро Грищенко.

Читайте такожІз купленого соратником Медведчука телеканалу почали масово звільнятися топ-менеджери та журналісти

Відео дня

«Справа розслідується як умисне вбивство», - зазначив він і додав, що на сьогодні особа нападника не встановлена.

Він запевнив, що робота у цьому напрямі триває. Розслідуванням справи займається група слідчих слідчого управління поліції Черкаської області.

За його словами, у слідства є три основні робочі версії – це професійна діяльність потерпілого, раптова сварка із невстановленою особою та вбивство з корисливих мотивів.

Грищенко додав, що за цей час проведено низку оглядів місця події, де слідчими вилучено інформацію, речі потерпілого та інші предмети, які можуть мати доказове значення у кримінальному провадженні.

«Призначено комплекс судових експертиз, направлених на встановлення особи, яка скоїла кримінальне правопорушення, проведено поквартирний обхід будинків, які розташовані неподалік місця вчинення злочину, допитано понад 1300 осіб, встановлено та відпрацьовано понад 100 камер відеоспостереження, що розташовані за маршрутом руху потерпілого. Частину відео вилучено та долучено до матеріалів кримінального провадження», - розповів він.

Як повідомляв УНІАН, 4 травня у центрі Черкас невідомий посеред вулиці раптово напав на Комарова та завдав йому тілесних ушкоджень, після чого зник з місця події.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження, але згодом перекваліфікувала на «замах на умисне вбивство».

Комаров перебував у лікарні в стані медичної коми, у нього була глибока мозкова травма. Журналісту провели дві операції.

За інформацією депутата Черкаської міськради Олександра Радуцького, Комаров у своїх публікаціях неодноразово порушував дуже гострі теми. Одна із найгучніших публікацій за останній час – про обставини п'яного бунту в Черкаській колонії № 62. Серед інших тем публікацій журналіста – розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво, корупція в Черкаській міськраді. У 2016 році журналіста намагалися застрелити.

Сьогодні, 20 червня, після 46 днів перебування у комі, журналіст помер.